keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Hiljaiseloa

Erikoisesti huomasin vasta nyt, että monella joukkueella on kauden alussa ensin pari peliä ja sen jälkeen huomattavan pitkä, jopa viikon tauko, ennen seuraavaa peliä.

Tämä on fanin kannalta hieman turhauttavaa, sillä sitä kauden alkua on odottanut niin innolla ja sitten ei tulekaan suosikkijoukkueen pelejä viikkoon. Onneksi tuo ajanjakso ei oikeasti varsinaisesti haittaa varmasti ketään, ja hyvänä puolena voidaan pitää sitä, että joukkue pääsee paremmin parin ensimmäisen pelin jälkeen pitämään hieman pidempää taktiikkapalaveria.

Viimeisimmässä blogissani kirjoitin NHL:n televisio-oikeuksista ja niiden epäselvyyksistä, sekä Gamecenter Live-palvelusta.

Tilanne on viime blogin jälkeen muuttunut hieman, sillä ne, jotka saivat GCL:n tilattua, voivat sitä katsoa. Blackout oli vain väliaikainen (vaikkakin muutaman päivän mittainen).
Se, että kuinka kauan GCL toimii Pohjoismaissa on edelleen arvoitus. Toivottavasti koko loppukauden.


Viasat ei ole edelleenkään ilmoittanut, että olisi ostanut koko kauden kattavat oikeudet.

Fanin silmissä tilanne on siis entistä omituisempi ja sekavampi, jos vain mahdollista.
Itsekin sain väärää tietoa NHL:n virkailijalta sähköpostitse ja valitettavasti kerkesin myös jakaa kyseisen tiedon keskustelupalstalla muiden NHL-fanien kanssa.
Olen kovin pahoillani tästä omalta osaltani.

Juuri tällä hetkellä NHL:stä pääsevät Pohjoismaissa nauttimaan vain ne henkilöt, jotka kerkesivät GCL-palvelun tilaamaan.
Kaikki muut ovat laittomien nettistreamien armoilla, mikäli moraali sallii moisia katsoa.
Toisaalta, kuten todettu, vaihtoehtoja ei ole.

Ei varmasti tarvitse hirveän pitkällä kaavalla kirjoittaa, kuinka paljon tämä vaikuttaa eurooppalaisiin faneihin, sekä heidän näkemykseensä NHL:n toiminnasta tässä asiassa.
NHL:n Facebook-sivustolla on jatkuvaa meteliä ja kyselyä siitä, miksi näin on toimittu.
Fanit uhkailevat, lahjovat ja rukoilevat, jotta Gamecenter Live tulisi saataville kaikkialla Euroopassa.

Se, mikä itseäni hämmästyttää, on median hiljaiselo asian suhteen. Luulisi, että tällä on enemmänkin uutisarvoa kuin yksi Expressenin nettisivuilla ja yksi Iltalehdessä julkaistu juttu.

Toinen asia on todellakin tuo maksukanavien NHL-mainostus. Eikö tämä oikeasti muka ole kuluttajansuojalain vastaista?

On vielä mainittava, että yksi kauden kohokohdista, eli fantasy-liigojen alku on keritty ohittamaan, saatan palata tähän aiheeseen myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti